ПРАЗНИК НА БЧК

Български Червен кръст – Пловдив отбеляза 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец със серия от събития под надслов „Навсякъде за всеки“.

 

По време на празнично тържество в сградата на секретариата бяха наградени 17  активни доброволци на пловдивската организация.

С медал за заслуги „Български Червен кръст” – бронзов беше отличена Деляна Лукова, член на областния съвет на БЧК – Пловдив. Званието „Заслужил деятел на БЧК” получи Милена Чакандракова, дългогодишен партньор на БЧК. Двама активни доброволци получиха званието „Отличник на БЧК” и 13 званието „Млад отличник на БЧК”.

Във връзка с празника, на 09 май 2016 година, Български Младежки Червен кръст – Пловдив и ОС на БЧК – Пловдив, с подкрепата на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, организираха събитие за промотиране на книгата „Азбука на международното хуманитарно право”. Участваха студенти от икономически, хуманитарни и юридически специалности на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. След промоцията на книгата „Азбука на международното хуманитарно право“ се проведе дискусия, в която участваха и преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Празникът на БЧК бе отбязан чрез различни инициативи в общините Асеновград, Кричим, Сопот и Съединение.

SONY DSC

SONY DSC

Български Червен Кръст - Пловдив