ВЕЛИКДЕНСКА КАМПАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – ПЛОВДИВ

С многобройни дейности и инициативи пловдивските червенокръстци отбелязаха светлите църковни празници Цветница и Великден.

 

 

Възрастни доброволци и доброволци на БМЧК участваха в набирателна кампания „Купи и Дари!“, организирана от областната организация на БЧК – Пловдив. Инициативата се проведе в периода 11-22 април 2016 г. в подкрепа на програма „Хранителна банка“, със съдействието на супермаркети „Триумф“. От набраните 2518 кг. трайни хранителни продукти са изготвени пакети, които се предоставят на социално слаби лица и семейства в приемната на Социалния център.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници, доброволци към програма „Домашни грижи” зарадваха самотни възрастни хора в домовете им с козунак, мили пожелания и усмивки.

На Велики четвъртък, верни на православните традиции и обичаи доброволците на Български Младежки Червен кръст – Пловдив боядисаха яйца заедно с 50 деца от две училища – „Св. Константин Кирил Философ” и Помощно училище „Стефан Караджа”. Събитието се проведе съвместно с Пловдивската митрополия с благословията и участието на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай в двора на митрополията. Над 200 яйца начервиха децата с помощта на доброволците от БМЧК – Пловдив. Освен яйца малчуганите получиха и подаръци лично приготвени от Владиката Николай.

На Цветница и Разпети петък доброволците на Българския Младежки Червен кръст – Пловдив проведоха фондонабирателни акции за набиране на парични средства с касички на БЧК пред православните храмове на Пловдивската митрополия. Набраните средства ще се използват за подпомагане на деца в нужда и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в милосърдие, хуманитарни ценности и толерантност.

Български Червен Кръст - Пловдив