КОНТЕЙНЕРИ ЗА ДАРЕНИЕ НА ДРЕХИ И ТЕКСТИЛНИ ПРОДУКТИ

Областният съвет на Български Червен кръст – Пловдив, в партньорство с фирма „Хюманита”, стартираха мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Иновативната система се реализира за пръв път в България, около 25 години след въвеждането ѝ в Западна Европа. Кампанията ще обхване постепенно териториятa на цялата страна, чрез поставяне на специални брандирани със знака на БЧК контейнери за дарение на дрехи и текстилни продукти. Контейнерите ще бъдат разположени на ключови места в града, включително училища, детски градини, обществени, корпоративни и частни сгради и институции.


Тази инициатива ще бъде част от новата зелена визия на България и социалната мисия на Български Червен кръст и Хюманита. Кампанията е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни и чрез своето участие да помогнат за стимулиране на дарителството, опазването на природните ресурси и запазването на ценни суровини за обществото и икономиката.
Официалният старт на кампанията беше даден на 1 март 2016 г. в Многофунционалния социален център на БЧК – Пловдив в присъствието на Заместник-областния управител Владимир Маринов, който беше един от първите дарили пакет с дрехи.


„Пловдив е първият град от националният проект, защото през 2019 година ще бъде столица на културата и този проект е чудесен пример за културата на европейските ценности. Чрез този проект ще докажем на практика, че дарителството е част от нашия живот и, че в Пловдив живее развито в екологично отношение общество“, каза ръководителят на проекта Антон Гичев.

Български Червен Кръст - Пловдив