Национална кампания „КУПИ И ДАРИ“

Доброволци на БЧК-Пловдив ще се включат в мащабната кампания „Купи и дари“ на Българския Червен кръст и BILLA Bulgaria през месец октомври. Доброволците ще посещават обекти на веригата във в Пловдив, Асеновград, Карлово и в дните четвъртък, събота и неделя ще предоставят информация за кампанията.
Всеки клиент може да дари трайни хранителни продукти от първа необходимост в подкрепа на уязвими социални групи – семейства с ниски доходи; хора с увреждания; деца от уязвими семейства; граждани, търсещи закрила; социални институции за възрастни хора и деца. В специално предназначените за целта колички „Купи и дари“, разположени в магазините на веригата могат да се даряват трайни стоки от първа необходимост, като брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви.
Кампанията е национална и доброволци от всички области на България се включват с присъствие в магазини Билла, за да разпространят важността на дарителството и смисълът от него.
Българският Червен кръст и клиентите на BILLA България повече от осем години активно даряват хранителни продукти за нуждаещи се хора от цялата страна в рамките на кампанията „Купи и дари“. Само през 2023 година в 161 магазина в 26 области в цялата страна, в специалните колички на BILLA са събрани над 18 тона дълготрайни хранителни продукти на обща стойност 55 689 лева. С тях са подпомогнати 2 245 българи в неравностойно положение и 79 социални институции с общ капацитет 3 811 души.
Български Червен Кръст - Пловдив